Almanya Vizesi

Almanya Vizesi İşlem sürelerine ilişkin önemli bilgilendirme…

Lütfen Almanya vize başvurunuzu mümkün olduğunca erken yapınız.
Seyahatinizin başlangıç tarihine 90 gün ve daha fazla var ise vize başvurusunda bulunamazsınız.
Konsoloslukların vize bölümleri başvuru işlemlerini mümkün olduğunca kısa bir sürede sonuçlandırmaya gayret göstermektedirler, fakat aşırı yoğunluk, teknik sorunlar veya personel eksikliği nedeniyle işlem süresi uzayabilmektedir.
Alman ve Türk resmi tatilleri (Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, Yılbaşı / Yeni Yıl) nedeniyle işlem sürelerinin uzayabileceğini de göz önünde bulundurunuz.

Çalışanlar için Gerekli Belgeler

1.Pasaport
2. Pasaport Fotokopisi (Firmamızca sağlanacak)
3. Schengen Başvuru Formu (İmzalanması gereken bölümlerin imzalanması ve ilk sayfadaki medeni durumun işaretlenmesi yeterlidir, Firmamızca doldurulacaktır)
4. Tam Tekmil Vukatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği
5. Evli olanlar için evlilik cüzdanı fotokopisi
6. Yurtdışı Seyahat Sigortası (Firmamızca sağlanacak) 7. Uçak ve Hotel Rezervasyonları (Firmamızca sağlanacak)
8. Fotoğraf (İki adet Almanya vizesi için çekilmiş olmalı)
9. Gelir Belgeleri( Vadesiz TL hesabınızda minimum 3000 TL gösteren bir banka cüzdanı fotokopisi, banka hareket bilgileri, varsa tapu, varsa ruhsat ve yine varsa diğer bilgiler gerekiyor. Banka cüzdanınız aktif olarak kullandığınız bir hesabınız olmalı. Tek satır, içerisinde hareket olmayan, ya da yeni açılmış bir hesap tercih edilmemelidir.)
10. Vergi levhası (Çalıştığınız iş yerinin )
11. Oda Sicil Kaydı (Çalıştığınız iş yerinin )
12. İmza sirküleri (Çalıştığınız iş yerinin )
13. Ticaret gazetesi kaydı (Çalıştığınız iş yerinin )
14. Son 4 aylık maaş bordrosu ( Kaşeli – İmzalı )
15. İş Yeri İzin Belgesi (Seyahat süresince izinli olduğunuza dair antetli kağıda yazı) 16. Dilekçe (Firmamızca sağlanacak)
17. SGK işe giriş bildirgesi (Çalıştığınız İş Yerinden)
17. SGK Hizmet Dökümü (Çalıştığınız İş Yerinden)

İşyeri Sahipleri için Gerekli Belgeler

1. Pasaport
2. Pasaport Fotokopisi (Firmamızca sağlanacak)
3. Schengen Başvuru Formu (İmzalanması gereken bölümlerin imzalanması ve ilk sayfadaki medeni durumun işaretlenmesi yeterlidir, Firmamızca doldurulacaktır)
4. Tam Tekmil Vukatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği
5. Evli olanlar için evlilik cüzdanı fotokopisi
6. Yurtdışı Seyahat Sigortası (Firmamızca sağlanacak)
7. Uçak ve Hotel Rezervasyonları (Firmamızca sağlanacak)
8. Fotoğraf (İki adet Almanya vizesi için çekilmiş olmalı)
9. Gelir Belgeleri( Vadesiz TL hesabınızda minimum 3000 TL gösteren bir banka cüzdanı fotokopisi, banka hareket bilgileri, varsa tapu, varsa ruhsat ve yine varsa diğer bilgiler gerekiyor. Banka cüzdanınız aktif olarak kullandığınız bir hesabınız olmalı. Tek satır, içerisinde hareket olmayan, ya da yeni açılmış bir hesap tercih edilmemelidir.)
10. Vergi levhası
11. Oda Sicil Kaydı
12. İmza sirküleri
13. Ticaret gazetesi kaydı
14. Dilekçe (Şirketin Antetli Kağıdına Çıktı Alınmadır)
15. Detaylı Bağ-Kur Dökümü (İnternet Çıktısı Yeterli Değildir.)

Emekliler için Gerekli Belgeler

1.Pasaport
2. Pasaport Fotokopisi (Firmamızca sağlanacak)
3. Schengen Başvuru Formu (İmzalanması gereken bölümlerin imzalanması ve ilk sayfadaki medeni durumun işaretlenmesi yeterlidir, Firmamızca doldurulacaktır)
4. Tam Tekmil Vukatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği
5. Evli olanlar için evlilik cüzdanı fotokopisi
6. Yurtdışı Seyahat Sigortası (Firmamızca sağlanacak)
7. Uçak ve Hotel Rezervasyonları (Firmamızca sağlanacak)
8. Fotoğraf (İki adet Almanya vizesi için çekilmiş olmalı)
9. Gelir Belgeleri( Vadesiz TL hesabınızda minimum 3000 TL gösteren bir banka cüzdanı fotokopisi, banka hareket bilgileri, varsa tapu, varsa ruhsat ve yine varsa diğer bilgiler gerekiyor. Banka cüzdanınız aktif olarak kullandığınız bir hesabınız olmalı. Tek satır, içerisinde hareket olmayan, ya da yeni açılmış bir hesap tercih edilmemelidir.)
10. Emekli Cüzdan Fotokobisi
11. Maaş Dökümü (Maaşı aldığınız bankadan 6 aylık maaş dökümü)
12. Tam Tekmil Vukatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği
13. 70 Yaş üstü kişilerin devlet hastanesinden seyahat edebileceklerine dair rapor
14. Davet eden kişi gidecek kişinin damadı ya da gelini ise evlilik cüzdanı ve oturum kartı fotokopisi de gerekmektedir
15. Düğün doğum gibi sebeplerle gidiliyor ise düğün davetiyesi ya da doktordan doğum belgesi de eklenmelidir

Çiftçiler için Gerekli Belgeler

1.Pasaport
2. Pasaport Fotokopisi (Firmamızca sağlanacak)
3. Schengen Başvuru Formu (İmzalanması gereken bölümlerin imzalanması ve ilk sayfadaki medeni durumun işaretlenmesi yeterlidir, Firmamızca doldurulacaktır)
4. Tam Tekmil Vukatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği 5. Evli olanlar için evlilik cüzdanı fotokopisi
6. Yurtdışı Seyahat Sigortası (Firmamızca sağlanacak)
7. Uçak ve Hotel Rezervasyonları (Firmamızca sağlanacak)
8. Fotoğraf (İki adet Almanya vizesi için çekilmiş olmalı)
9. Gelir Belgeleri( Vadesiz TL hesabınızda minimum 3000 TL gösteren bir banka cüzdanı fotokopisi, banka hareket bilgileri, varsa tapu, varsa ruhsat ve yine varsa diğer bilgiler gerekiyor. Banka cüzdanınız aktif olarak kullandığınız bir hesabınız olmalı. Tek satır, içerisinde hareket olmayan, ya da yeni açılmış bir hesap tercih edilmemelidir.) 10. Varsa Çiftçilik Bağkuru dökümü
11. Ziraat odası tarafından düzenlenen çiftçilik belgesinin aslı
12. Tam Tekmil Vukatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği
13. 70 Yaş üstü kişilerin devlet hastanesinden seyahat edebileceklerine dair rapor
14. Davet eden kişi gidecek kişinin damadı ya da gelini ise evlilik cüzdanı ve oturum kartı fotokopisi de gerekmektedir
15. Düğün doğum gibi sebeplerle gidiliyor ise düğün davetiyesi ya da doktordan doğum belgesi de eklenmelidir
» Öğrenci iseniz turistik vize için konsoloslukların sizden istedeği size sponsor olan kişinin belgeleridir. Örneğin; eğer sizin seyahatinizi finanse eden kişi –Örn:Babanız—,
» Emekli ise ; ‘Emekli’ için olan belgeleri toplamanız ve ‘Öğrenci Belgeniz’ gerekmekte..
» Çalışan ise ; ‘Çalışma’ için olan belgeleri toplamanız ve ‘Öğrenci Belgeniz’ gerekmekte..
» İş Sahibi ise ; ‘İş Sahibi’ için olan belgeleri toplamanız ve ‘Öğrenci Belgeniz’ gerekmekte.. Konsolosluk öğrenci olduğunuz için sizin bir geliriniz olmadığını ve tatilinizin biri tarafından finans edilmesi gerektiğini belirtir. Yukarıda istenilenlere ek olarak aşağıdaki belgeler de istenmektedir. – Okuldan alınan yeni tarihli öğrenci belgesi – Almanya Konsolosluğu Vize Departmanı’na hitaben yazılmış , seyahat sebebini ve detaylarını bildiren dilekçe – 18 Yaşını doldurmamış ise anne ve babadan seyahat izni için muvafakatname ( Noterden Orjinal )

Aile Birleşimi için Gerekli Belgeler

1. Pasaport ( Dönüş tarihinden itibaren ez az 12 ay geçerliliği olmalı. Pasaport içerisinde, son medeni durum ve yeni soyadı yazmalı )
2. Pasaport Fotokopisi (Firmamızca sağlanacak)
3. 3 Adet Biometrik Fotoğraf (Firmamızca sağlanacak) Resmin özelliği; * Son 6 ayda çekilip en son görünüşü yansıtmalı * 45 X 35 mm ebatlarında olmalı. * Kenarları çerçevesiz olması gerekmekte * Yüzü önden yansıtmalı, başınız açık ve gözlerin tümü gözükmeli
4. Eğer Çocuk var ise Başvuru formundaki çocuklar kısmı eksiksiz olarak doldurulmalı Çocuklar Türkiye’de kalsalar dahi eksiksiz olarak doldurulmalı. (Firmamızca sağlanacak)
5. 2 adet İkamet Müsaadesi Vize Başvuru Formu (İmzalanıp, Almanca Doldurulacak, Doldurma Firmamızca yapılacak)
6. Uluslararası Evlenme Kayıt örneği aslı ve fotokopisi (Formül B) Doğum yeriniz mutlaka şehir olarak belirtilmelidir. (Nüfus Müdürlüğünden temin edilebilir)
7. Almanya’daki eşin Tam Tekmil Vukuatlı Toplu Nufüs Kayıt Örneği aslı(Tam Tekmil Vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Örneği içerisinde yer alan DÜŞÜNCELER bölümü eksiksiz doldurulmuş olmalıdır. Nüfus Müdürlüğünden temin edilebilir)
8. Başvurana ait Tam Tekmil Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı (Tam Tekmil Vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Örneği içerisinde yer alan DÜŞÜNCELER bölümü eksiksiz doldurulmuş olmalıdır. Nüfus Müdürlüğünden temin edilebilir)
9. AB vatandaşı eşin, Pasaport veya kimlik fotokopisi
10. Almanya’daki eşin oturum müsaadesinin fotokopisi
11. Başvuru sahibinin Nüfus cüzdanının aslı
12. AB vatandaşı kişinin kimlik veya pasaport fotokopisi
13. Var ise eski Pasaportlar sunulmalı
14. AB vatandaşı kişiye yakınlık derecesini gösterir belgenin fotokopisi
15. Eş için: Evlilik cüzdanı, Çocuklar için: Doğum Kayıt Örneği Boşanma var ise,
16. Her iki eşe ait, kesinleşme şerhi ile birlikte gerekçeli boşanma ilamı aslı (Eğer aslı yok ise, mahkeme tarafından ASLINA UYGUNDUR kaşeli olarak sunulabilir) Reşit olmayan çocuklar için,
1. 3 adet Biometrik vesikalık resim Resmin özelliği * Son 6 ayda çekilip en son görünüşü yansıtmalı * 45 X 35 mm ebatlarında olmalı. * Kenarları çerçevesiz olması gerekmekte * Yüzü önden yansıtmalı, başınız açık ve gözlerin tümü gözükmeli
2. Pasaport ( Dönüş tarihinden itibaren ez az 12 ay geçerliliği olmalı. Pasaport içerisinde, son medeni durum ve yeni soyadı yazmalı )
3. 2 adet İkamet Müsaadesi vize başvuru formu (İmzalanıp, Almanca Doldurulacak, Doldurma Firmamızca yapılacak)
4. Anne ve Babanın Oturum izni fotokopisi (Ebeveynler Alman vatandaşı ise pasaport veya kimlik fotokopileri ibraz edilmelidir) 5. Ebeveynlere ait Tam Tekmil Vukuatlı Toplu Nufüs Kayıt Örneği aslı (Tam Tekmil Vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Örneği içerisinde yer alan DÜŞÜNCELER bölümü eksiksiz doldurulmuş olmalıdır. Nüfus Müdürlüğünden temin edilebilir)
6. Başvuru sahibine ait Uluslararası Doğum Kayıt Örneği (Formül A) aslı ve fotokopisi
7. Türkiye`de yaşayan ebeveyne ait ikametgâh ilmühaberi aslı ve 2 fotokopisi
8. Var ise eski Pasaportlar sunulmalı
Not: Tüm evraklar Yeminli Tercüman Tarafından Almancaya Tercüme Edilecektir, Tercümenin Aslı ve 2 Fotokopisi koyulacaktır. İlgili Çeviriler Tarafımızdan yapılacaktır. Başvuru sahipleri Müracaatı şahsen yapılmak zorundadır.